Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 квітня 2024, 13:17

ByteDance вважає за краще закрити TikTok у США, ніж продати його американському покупцеві — Reuters

Пекінська компанія ByteDance, яка є власником TikTok, скоріше закриє свою соцмережу у США, ніж продасть її. Наразі компанія використовую всі юридичні можливості для боротьби із законодавством про заборону платформи в магазинах застосунків у США. Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.

Пекінська компанія ByteDance, яка є власником TikTok, скоріше закриє свою соцмережу у США, ніж продасть її.
Фото: pixabay.com

Читайте телеграмм-канал«Мінфіну»: головні фінансові новини

Алгоритми рекомендації відео, на які покладається TikTok у своїй роботі, вважаються ключовими для всієї діяльності ByteDance, що робить продаж застосунка з алгоритмами вкрай малоймовірним, кажуть джерела, близькі до материнської компанії.

За їхніми словами, на TikTok припадає невелика частка загального доходу ByteDance і щоденної кількості активних користувачів. Тому материнська компанія, у найгіршому випадку, скоріше закриє застосунок у США, ніж продасть його потенційному американському покупцеві.

Читайте також: TikTok став вигнанцем у США: чому його не любить американська влада та хто від цього виграє

Закриття матиме обмежений вплив на бізнес ByteDance, в той час, як компанії не доведеться відмовлятися від свого основного алгоритму.

У заяві, розміщеній на медіа-платформі Toutiao, якою володіє ByteDance, компанія заявила, що не планує продавати TikTok, у відповідь на статтю The Information про те, що ByteDance вивчає сценарії продажу американського бізнесу TikTok без алгоритму, який рекомендує відео користувачам TikTok.

Нагадаємо

«Мінфін» писав, що 24 квітня президент США Джо Байден підписав законопроєкт, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok.

Коментарі - 2

+
0
financialGenius
financialGenius
26 квітня 2024, 16:11
#
Вот США странные , нет что бы взять пример с нас и просто национализировать за гривну… хоть гдето законы что-то значат…
+
+30
preyvanamor
preyvanamor
26 квітня 2024, 17:40
#
ОПА!
і тут китайські комуняки і спалились! проста капіталістична фірма тупо би продалась подорожче і діло закрито, а китайози не хочуть продаватись значить вони не такі і капіталісти, і не такі і прості, що і треба було довести.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися